ALTA LÖYDÄT VASTAUKSET MEILTÄ USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

MISTÄ VOIN OSTAA MÖ-TUOTTEITA?

Tuotteemme löytyvät hyvinvarustelluista K-kaupoista kautta maan (K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market) sekä S-ryhmän kaupoista Helsingin, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sekä Oulun seudulla. Lisäksi löydät MÖ:t Food Market Herkuista kautta maan, Halpa-Halleista, Minimaneista ja Heila Lähiruokatorilta. 

Tarkista tuotekohtainen saatavuus omasta lähikaupasta osoitteesta

k-ruoka.fi tai foodie.fi

 

Voit myös tehdä tuotetoiveita alla olevista linkeistä:

K-kaupat tuotetoive

alepakorttelitoive.fi 

Muihin S-ryhmän kauppoihin voit tehdä toiveen valitun kaupan kohdalta www.foodie.fi

OVATKO MÖ KAURAVÄLIPALAT KOTIMAISIA?

Kyllä ovat. Meille on ehdottoman tärkeää että kaikkien kauravälipalojemme valmistukseen käytetään ainoastaan parasta suomalaista kauraa. Sekä kauravälipalamme että kaurajuomamme valmistetaan Suomessa pienissä erissä kaurameijerissämme Keski-Pohjanmaalla. Tuotteillemme on myönnetty avainlippu merkkinä kotimaisuudesta.

MISSÄ TUOTTEENNE VALMISTETAAN?

Kaikki tuotteemme valmistetaan Keski-Pohjamaalla Lohtajalla, jossa MÖ kaurameijeri sijaitsee. Olemme luultavasti koko maailman pohjoisin kaurameijeri, joten olisihan sitä keskeisimpiäkin paikkoja valmistaa kauramaitotuotteita - vaan ei parempia. 

ONKO MÖ KAURAVÄLIPALOISSA LISÄTTYÄ SOKERIA?

Hyviä uutisia sokeria vältteleville: Kaurajoguissamme on entistä vähemmän lisättyä sokeria. Tuotteiden sokeripitoisuus vaihtelee 4,9 - 9,0 g /100 g mausta riippuen. Me uskomme aitoihin raaka-aineisiin, joten emme käytä keinotekoisia makeutusaineita missään tuotteissamme.
 

PALJONKO MÖ KAURARAHKUSSA ON PROTEIINIA?

Yksi kokonainen MÖ Kaurarahku-annos sisältää 10 g proteiinia. Kaurarahku on itsessään proteiinipitoista, mutta myös tuotteen granolassa on proteiinia. Kaikki proteiini on kokonaan kasviperäistä koostuen kaurasta, herneestä ja härkäpavusta.   

OVATKO MÖ KAURAVÄLIPALAT GLUTEENITTOMIA JA SOPIVATKO NE KELIAAKIKOLLE?

Kaura itsessään on gluteenitonta ja käytämme sitä tuotteisiimme ainoana viljana. Myllyssä käsitellään kuitenkin myös muita viljoja ja sen aiheuttamasta kontaminaatioriskistä johtuen emme voi suositella tuotteitamme keliaakikoille.

SOPIVATKO TUOTTEET VEGAANEILLE?

Kyllä vain! KAIKKI käyttämämme raaka-aineet ovat kasviperäisiä eli sopivat vegaaniruokavalioon. MÖ Kaurajogu® on siis täysin vegaaninen "jogurtti" kun taas MÖ Kaurarahku® on vegaaniversio perinteisestä rahkasta. MÖ kauravälipalat eivät siis sisällä maitoa tai laktoosia eikä eläinperäisiä rasvoja tai lisäaineita missään muodossaan. MÖ valmistaa ainoastaan kasvipohjaisia elintarvikkeita, joten logostamme tunnistat aina vegaaneille soveltuvat tuotteet.

ONKO MÖ LUOMUA?

Tällä hetkellä raaka-aineet eivät ole luomua. Tuotteissa on lisättyä kalsiumia, joten luomumerkintä ei nykyisillä ainesosilla olisi sen vuoksi mahdollinen. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä kehitämme mielellämme tuotteitamme juuri sinun tarpeisiisi. Siispä käy ihmeessä jättämässä meille toiveesi luomusta tai muusta tuoteideasta, niin voimme ottaa sen huomioon uusia tuotteita kehittäessä. Helpoiten jätät toiveesi yhteystietolomakkeemme kautta täältä https://www.mö.fi/otayhteytta 

ONKO TUOTTEIDEN KÄYTTÖÖN MUITA OHJEITA?

Suurimmat nautiskelijat käyttävät Kaurajoguja ja Kaurarahkuja sellaisenaan tavalliseen jogurtin tai rahkan tapaan aamu- ja välipalana. Keittiögurut puolestaan loihtivat niistä myös uusia makunautintoja ruoanlaitossa ja leivonnassa. Tyyli on vapaa! 

MIKSI EI SAA SANOA KAURAJOGURTTI?

Tämä viheliäinen seikka on mietityttänyt meitäkin alusta alkaen. Kaurajogumme muistuttaa kyllä jogurttia ja se valmistetaan tavallista jogurtinvalmistusta mukaillan. Hapatamme kaurajogut siis vegaanisia hapatteita hyödyntäen, jolloin tuote saa jogurttimaiset ominaisuudet. Elintarvikelainsäädännön mukaisesti kasvipohjaisia maidonkorvikkeita ei kuitenkaan saa nimetä samalla tavalla maitotuotteiden kanssa ja sen vuoksi emme mekään voi käyttää tuotteistamme nimiä kaurajogurtti tai kaurarahka tai kauramaito.

Tämäpä ei kuitenkaan haittaa, sillä nämä hapatetut jogurtinkaltaiset, ei-maitoa sisältävät, kauravälipalat ovat ristitty yksinoikeudella ja kaikessa yksinkertaisuudessaan nimellä Kaurajogu! Proteiini kauravälipalat tunnetaan MÖ:llä puolestaan nimellä Kaurarahku.