top of page

ALTA LÖYDÄT VASTAUKSET MEILTÄ USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

MISTÄ VOIN OSTAA MÖ-TUOTTEITA?

Tuotteemme löytyvät hyvinvarustelluista K-kaupoista kautta maan (K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market) sekä S-ryhmän kaupoista Helsingin, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sekä Oulun seudulla. Tuotteitamme on myös kausittain myynnissä kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä, joista ilmoitamme erikseen some-tileillämme. Lisäksi löydät Mö:t Food Market Herkuista kautta maan, Halpa-Halleista, Minimaneista ja Heila Lähiruokatorilta.

Tarkista tuotekohtainen saatavuus omasta lähikaupasta osoitteesta
k-ruoka.fi tai foodie.fi

 

OVATKO MÖ KAURAVÄLIPALAT KOTIMAISIA?

Kyllä ovat. Meille on ehdottoman tärkeää että kaikkien kauravälipalojemme valmistukseen käytetään ainoastaan parasta suomalaista kauraa. Sekä kauravälipalamme että Mö Kreikkalainen valmistetaan Suomessa pienissä erissä kaurameijerissämme Keski-Pohjanmaalla. Tuotteillemme on myönnetty Avainlippu merkkinä kotimaisuudesta.

MISSÄ TUOTTEENNE VALMISTETAAN?

Kaikki tuotteemme valmistetaan Keski-Pohjamaalla Lohtajalla, jossa Mö kaurameijeri sijaitsee. Olemme luultavasti koko maailman pohjoisin kaurameijeri, joten olisihan sitä keskeisimpiäkin paikkoja valmistaa kauramaitotuotteita - vaan ei parempia.

Perustimme toimintamme vanhaan osuusmeijeriin, hyödyntäen perinteistä meijeriympäristöä ja laitteistoa. Tämä oli resurssien käytön kannalta fiksua, sillä meidän ei tarvinut rakentaa kokonaista tehdasta tyhjästä ja pääsimme uusiokäyttämään osittain täysin tyhjäksi jäänyttä kiinteistöä.

muuttuuko Mö kreikkalaisen nimi?
miksi alkuperäinen nimi ei ole sallittu?

Joudumme muuttamaan Mö Kreikkalaisen tuotenimeä tulevaisuudessa. Paikallisen valvovan viranomaisen ja Ruokaviraston mukaan "Kreikkalainen" ei ole sallittu tuotenimi kuvaamaan tuotetta ja näin ollen rikkoo feta-juuston nimisuojaa. Tiedotamme uudesta nimestä heti kun se tulee ajankohtaiseksi, toistaiseksi myymme tuotetta on Mö Kreikkalainen -nimellä normaalisti.

SOPIVATKO TUOTTEET VEGAANEILLE?

Kyllä vain! KAIKKI käyttämämme raaka-aineet ovat kasviperäisiä eli sopivat vegaaniruokavalioon. Kaikissa tuotteissamme on "100% kasviipohjainen – sopii vegaanille" -merkki. Mö kauratuotteet eivät siis sisällä maitoa tai laktoosia, eikä eläinperäisiä rasvoja tai lisäaineita missään muodossa. Mö valmistaa ainoastaan kasvipohjaisia elintarvikkeita, joten logostamme tunnistat aina vegaaneille soveltuvat tuotteet.

ONKO MÖ KAURAVÄLIPALOISSA LISÄTTYÄ SOKERIA?

Hyviä uutisia sokeria vältteleville: Kaurajoguissamme on entistä vähemmän lisättyä sokeria. Tuotteiden sokeripitoisuus vaihtelee 4,9 - 9,0 g /100 g mausta riippuen. Me uskomme aitoihin raaka-aineisiin, joten emme käytä keinotekoisia makeutusaineita missään tuotteissamme.

ONKO MÖ LUOMUA?

Tällä hetkellä raaka-aineet eivät ole luomua. Tuotteissa on lisättyä kalsiumia, joten luomumerkintä ei nykyisillä ainesosilla olisi sen vuoksi mahdollinen. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä kehitämme mielellämme tuotteitamme juuri sinun tarpeisiisi. Siispä käy ihmeessä jättämässä meille toiveesi luomusta tai muusta tuoteideasta, niin voimme ottaa sen huomioon uusia tuotteita kehittäessä. Helpoiten jätät toiveesi yhteystietolomakkeemme kautta täältä https://www.mö.fi/otayhteytta

OVATKO MÖ KAURAVÄLIPALAT GLUTEENITTOMIA JA SOPIVATKO NE KELIAAKIKOLLE?

Kaura itsessään on gluteenitonta ja käytämme sitä tuotteisiimme ainoana viljana. Myllyssä käsitellään kuitenkin myös muita viljoja ja sen aiheuttamasta kontaminaatioriskistä johtuen emme voi suositella tuotteitamme keliaakikoille.

Panostatteko vastuulliseen tuotantoon?

Meidän missiomme on suojella ympäristöä ja yhteistä tulevaisuutta kestävän ruoantuotannon avulla. Meidän tavoitteenamme ei ole pelkästään toimintamme hiilikompensointi, vaan luonnon monimuotoisuuden huomioiminen strategisella tasolla. Tämä tarkoittaa sitä että pyrimme löytämään positiivisia vaikutuksia ja minimoimaan luontohaitat monella eri osa-alueella. Tällöin huomio keskittyy erityisesti tuotantoketjuumme ja sen kehittämiseen. Sivuvirtoja tuotannostamme ei kerry ollenkaan ja kierrätämme kaiken ylijäämän/pakkausjätteen asianmukaisesti.

Lue lisää vastuullisuusperiaatteistamme täältä.

Onko Espresso Housen annoksissa Mö Kreikkalaista?

Kyllä on! Löydät Mö Kreikkalaista kolmesta Espresso Housen annoksesta: Hummus & Kvinoa Bowl, Avokado & Rakuuna Patonki ja Välimeren salaatti. Löydät nämä annokset kaikista Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan Espresso House-kahviloista.

PALJONKO MÖ KAURARAHKUSSA ON PROTEIINIA?

Yksi kokonainen Mö Kaurarahku-annos sisältää 10 g proteiinia. Kaurarahku on itsessään proteiinipitoista ja lisäksi tuotteen granolassa on proteiinia. Kaikki proteiini on kokonaan kasviperäistä koostuen kaurasta, herneestä ja härkäpavusta.

MIKSI EI SAA SANOA KAURAJOGURTTI?

Tämä viheliäinen seikka on mietityttänyt meitäkin alusta alkaen. Kaurajogumme muistuttaa kyllä jogurttia ja se valmistetaan tavallista jogurtinvalmistusta mukaillen. Hapatamme kaurajogut siis vegaanisia hapatteita hyödyntäen, jolloin tuote saa jogurttimaiset ominaisuudet.

Elintarvikelainsäädännön mukaisesti kasvipohjaisia maidonkorvikkeita ei kuitenkaan saa nimetä samalla tavalla maitotuotteiden kanssa ja sen vuoksi emme mekään voi käyttää tuotteistamme nimiä "kaurajogurtti", "kaurarahka" tai "fetajuusto". Tämäpä ei kuitenkaan haittaa, sillä maidottomat kauravälipalamme ovat ristitty yksinoikeudella ja kaikessa yksinkertaisuudessaan omilla Mö-tuotenimillä.

ONKO TUOTTEIDEN KÄYTTÖÖN MUITA OHJEITA?

Suurimmat nautiskelijat käyttävät tuotteitamme sellaisenaan! Keittiögurut puolestaan loihtivat niistä myös uusia makunautintoja ruoanlaitossa ja leivonnassa. Tyyli on vapaa! Jos kuitenkin kaipaat reseptivinkkejä, löydät niitä Instagram-tililtämme!

bottom of page