Tarvitsemme lisää hyviä kasvimaitotuotteita. Sellaisia, joita tekee mieli kokeilla ja joista voi nauttia. Me haluamme uudelleenrakentaa meijerialaa niin, että kasvipohjaisista välipaloista voisi nauttia yhä useampi suomalainen.

Vuonna 2016 elämäntapamuutoksen myötä suhteemme ruokaan muuttui. Jotain hyvää jäi pois, mutta tilalle tuli jotain, josta myöhemmin muodostui idea ja merkitys omalle työllemme.
 

Kestävien arvojen myötä kiinnostuimme etenkin kotimaisesta kaurasta ja sen monipuolisista ominaisuuksista. Maitotilalla kasvaneina ihmettelimme kuitenkin sitä, miksi maitohyllyllä ei ollut sen enempää kotimaisia kasvimaitotuotteita. Kaikki hyvä tuntui tulevan muualta ja omat lempituotteetkin olivat ulkomaalaisia. Mielessä kutkutti ajatus siitä, että jos emme saa kaupasta sopivia tuotteita, voisimme yrittää tehdä niitä itse.
 

Idea oman “kaurajogurtin” valmistuksesta eteni nopeasti ja innostuksemme kasvoi sitä mukaa kun yksikin testierä onnistui omassa kotikeittiössä. Projektille keksittiin lennosta työnimi ”MÖ”, joka tuntui tarpeeksi jännältä vielä vuotta myöhemminkin.  
 

Perustimme yrityksen keväällä 2017, jolloin keräsimme sopivan joukon ystäviä ja sukulaisia tueksemme. Oli selvää, että tuotantotilamme tulisivat yhteisiin tiloihin suvun hallussa olevan meijerin kanssa. Tuntui oikealta aloittaa tällainen projekti omissa kotimaisemissa Lohtajalla, Keski-Pohjanmaalla.
 

 Seuraavan vuoden alussa MÖ Kaurajogut® päätyivät testikattiloista tuotantoon ja
kauppojen hyllyille.

Marjaana & Annamari Jukkola

MÖ KAURAMEIJERI

Mö Foods Oy

Alaviirteentie 144

68230 Lohtaja

©  Mö Foods Oy 2020

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn